”Det bästa Angry birds någonsin”

Så blir Angry birds Star wars

SPELA

Världens kanske just nu populäraste spelserie tar sig an världens kanske mest ikoniska filmserie.

Om en dryg månad släpps resultatet: ”Angry birds Star wars”.

Finska Rovio är i

.

Och den här gången chansar de inte.

Nu gör de nämligen gemensam sak med ett av världens största popkulturella fenomen. Nästa spel i den succéartade spelserien ”Angry birds” blir ”Angry birds Star wars”.

Darth Vader – som gris

De arga fåglarna kommer välsignas med karaktärsegenskaper från kända ”Star wars”-hjältar, men inte vara fjäderförsedda representationer av dem utan egna karaktärer. Den röda fågeln kommer likna Luke Skywalker när han var X-Wing-pilot i slutet av ”Star wars IV: A new hope”, och de andra fåglarna kommer att påminna om Chewbacca, Leia, Han Solo och Obi-Wan. Rymdimperiets trupper kommer givetvis vara grisar, så även Darth Vader.

Kommer i november

Spelet kommer använda sig av gravitationsfysiken från ”Angry birds space”, men utspela sig på klassiska ”Star wars”-platser som Tatooine och Hoth. John Williams soundtrack är även det på plats.

– Det här är det bästa ”Angry birds”-spelet vi någonsin gjort, menar Rovios affärsutvecklarchef Peter Vesterbacka.

– Det har de bästa bitarna från ”Angry birds” parat med helt nytt gameplay i en galax långt, långt borta. Eftersom jag är ett stort ”Star wars”-fan själv så är jag väldigt exalterad över det här nya universumet. Kraften är sannerligen stark i det här spelet.

”Angry birds Star wars” släpps den 8 november till Android, IOS, Windows Phone, pc och Mac. Samarbetet mellan finska Rovio och Lucasarts kommer inte helt oväntat även innebära nya merchandiseprylar, vilket innebär allt ifrån kostymer och kläder till mjukisdjur och andra leksaker.

Jonas Högberg

ARTIKELN HANDLAR OM