”Angry birds trilogy” är inget mindre än ett rån

Lika absurt som det är dyrt

SPELA

Pussel En miljard fans. Det är finska spelutvecklaren Rovios högtflygande mål med det numera närmast stratosfäriska fenomenet ”Angry birds”.

Det är en sjundedel av jordens befolkning, och något som givetvis mest framstår som en vansinnig dröm. Men inte en omöjlig sådan. Alla vet vad ”Angry birds” är för något. Alla har en åsikt.

Okej men enahanda

Här är min: det är välproducerade spel med ett smart och enkelt koncept som varierats alldeles för lite genom åren. Något som inte minst märks nu när de tre första spelen, ”Angry birds”, ”Angry birds seasons” och ”Angry birds Rio”, släpps i en samling till Playstation 3, Xbox 360 och Nintendo 3DS.

Fågelslungandet funkar visserligen fint i det här utförandet också. Kontrollen, både den vanliga och rörelsekontrollen (Playstation Move), är solid. ”Angry birds trilogy” är helt okej underhållning, om än väl repetitiv.

Absurt koncept

Men att ta tre så utpräglade mobilspel, designade för korta pauser i vardagen, och smälla upp dem på tv:n är absurt. Det känns oerhört märkligt att behöva sätta på konsolen och tv:n, bläddra sig igenom menyerna, och in i spelet för att få spela ”Angry birds” i fem minuter.

Att dessutom behöva lägga ut flera hundra kronor för tre spel som vem som helst kan ta del av gratis på Facebook, mobiler och surfplattor är inget mindre än ett rån.

Och man vinner definitivt inga nya fans på att försöka skinna dem man redan har.

FAKTA

➕➕ Angry birds trilogy

Från 3 år

Format: Playstation 3 (299 kr), Xbox 360 (299 kr)

Finns även i annan version till Nintendo 3DS (299 kr).

Jonas Högberg