Släppdatum för GTA V avslöjat?

Ryktas släppas våren 2013

1 av 12
SPELA

Nu är det inte långt kvar. ”Grand theft auto V” närmar sig med stormsteg.

I alla fall om man får tro den spelposter som en polsk fansajt fått tag på.

Våren 2013. Det har länge varit det förmodade släppdatumet för ”Grand theft auto V”, och något som många analytiker skrivit under på. Wedbush Securities Michael Pachter är övertygad om att spelet släpps innan 31 mars nästa år, eftersom utgivaren Take Two desperat behöver pengar. Ett sätt att jämna ut siffrorna är att släppa ”GTA V” innan Take Twos räkenskapsår tar slut. Rockstars kommande gangsterdrama förmodas dra in mer än en miljard dollar (6,7 miljarder kronor) i intäkter, enligt The Telegraph.

Extremt hemlighetsmakeri

Och nu har ytterligare ett tecken på att det hett efterlängtade storspelet är på väg ut i butikerna uppdagats. Det är den polska fansajten GTA-Five som visat upp en bild på en poster där det uttryckligen står att läsa att ”GTA V” kommer till Xbox 360 och Playstation 3 våren 2013.

I övrigt har Rockstar varit extremt hemlighetsfulla. Allt som egentligen dryftats är att det utspelas i Los Santos (Los Angeles), att man kan flyga flygplan och att den religiösa kulten The Epsilon Program – en parodi på scientologikyrkan – kommer att spela en mer eller mindre stor roll i dramat.

Fler avslöjanden snart

Något som inte minst märks av att Epsilonismen fått ett eget Twitter-konto. Där kan man bland annat läsa tweets som: ”Vi är en religion. Domstolarna har bevisat det. Vi tror på saker som inte kan bevisas.” Eller: ”Inget är mer sant än att ge allt du har, inklusive det du inte har än.”

Mer information om ”Grand theft auto V” väntas komma snart, i och med speltidningen Game Informers decembernummer.

Jonas Högberg

ARTIKELN HANDLAR OM