Anonymous ger sig på Farmville-utvecklaren

Tar sikte på Zynga

SPELA

Hackergruppen Anonymous har hittat en ny måltavla: Zynga, ett av världens största spelföretag.

Nu hotar de spelutvecklaren med att offentliggöra konfidentiella dokument och släppa spelen de tagit från företagets servrar gratis om Zynga varslar fler anställda.

Det är bråda dagar för spelföretaget Zynga. ”Farmville”-skaparen har haft ett tufft år, och utannonserade häromveckan att de planerar att stänga en av sina spelstudios, Zynga Boston.

Påstås säga upp 800

Men nu ser det ut som att saker och ting kan bli än värre. Hackergruppen Anonymous säger sig ha tagit sig in i Zyngas inre och hittat ett dokument som avslöjar företagets planer på att säga upp ytterligare 800 anställda och utlokalisera all spelutveckling till Indien.

Anonymous hotar nu Zynga med att offentliggöra konfidentiella dokument om spelföretaget inte slopar sina planer.

”En förolämpning”

”Eftersom de har en miljard dollar kontant på banken så tycker vi att sådana åtgärder är en förolämpning mot befolkningen och företag som Zynga måste förändra sitt sätt att tänka”, skriver Anonymous.

Exakt hur genomtänkt den här protestaktionen är återstår att se då Anonymous som ytterligare ett led i sin utpressning även säger sig vara villiga att släppa Zyngas spel gratis. Vilket inte skulle få någon nämnvärd effekt då de flesta av spelföretagets alster redan är gratis att spela.

Den 5 november planerar Anonymous att iscensätta sina hot.

Jonas Högberg