Nya Twitter-spelet du spelar utan att veta om det

”Tweeria”.
SPELA

Påven har redan dödat massvis med människor, orcher och alver.Och det har kanske du också gjort – om du har Twitter.

Möt ”Tweeria”, onlinerollspelet som gör om dina Twitter-inlägg och retweets till blodiga pvp-strider.

Twitterlogga.

Skaparna kallar det ”det lataste onlinerollspelet någonsin” och det är svårt att säga emot dem.

”Tweeria” spelas nämligen inte som andra spel, det kräver nästan ingenting av dig som spelare – samtidigt som det tar hela konceptet med sociala spel till en helt ny nivå. Eftersom spelet är länkat till ditt Twitter-konto förvandlas allt du gör på Twitter till interaktioner i ”Tweeria”. Snackar du skit med dina kompisar förvandlas din konversation till mäktiga strider, retweetar du någon och har player vs player påslaget är det mycket möjligt att du dödar denne.

Ville skapa socialt spel

Alla som har Twitter medverkar i ”Tweeria”, även om de inte startat ett konto. Det gör att kändisar kan dyka upp och kanske sätta käppar i hjulen för dig när du minst anar det. Twitter-användaren Escavalier mötte till exempel Jesu Kristi ställföreträdare på Jorden och fick bita i gräset ordentligt.

– Påven dödade mig! OMG! Jag gråter! skriver Escavalier.

”Tweeria” slumpar fram möten och scenarion så det är inte avgörande exakt vad du skriver på Twitter, men din karaktär är starkare om du redan har skrivit många tweets och har ett stort antal följare.
– Vi ville skapa en mer social typ av socialt spel, säger speldesignern Alex Shteinikov till The Verge. För oss så spelas det riktiga spelet utanför ”Tweeria”.

Länk till ”Tweeria”. (För de behövande.)

ARTIKELN HANDLAR OM