Skada kan försena ”Super smash bros”

Nya uppföljaren hotas – av skaparens otäcka skada

”Super smash bros brawl”
SPELA

Nästa del i populära spelserien ”Super smash bros” kan komma att försenas.

Detta eftersom skaparen Masahiro Sakurai lidit av smärtor i armen en längre tid och har svårt att testa spelet.

”Super smash bros” är på väg både till Wii U och Nintendo 3DS, men än så länge har vi inte fått se eller höra något konkret om spelet. Och kanske dröjer det längre än vi trott.

Skaparen Masahiro Sakurai har nämligen fått utstå svåra smärtor i sin högerarm i flera månaders tid – något som gått ut över utvecklingen av det nya spelet.

– Jag tror att det ord jag sagt mest det senaste året är ”aj!”, skriver Sakurai i japanska speltidningen Famitsu, enligt Polygon. Min övre arm gör ont, och jag har dessutom en kronisk smärta i armbågen. På min underarm så känns det som att musklerna är ständigt utmattade och jag får ont när jag använder ett tangentbord eller en spelkontroll med mina fingrar.

”Ingen aning om effekterna”

Sakurais läkare menar att det inte finns så mycket han kan göra åt problemet förutom att ta det lugnt. Och det är en lyx som Sakurai inte har. Han har ett fullbokat schema i sin roll som ”Super smash bros”-regissör.

– Det är först när jag fixat alla mina övriga åtaganden som jag kan arbeta på mina egna grejer, men för det mesta har jag inte tid. Oftast tvingas jag jobba på helgen för att hinna med det jag ska göra, men nu när min kropp håller på så här så måste jag strunta i övertiden och de extra dagarna. Om den här åkomman fortsätter att störa mig har jag ingen aning om vad det kan komma att få för effekt på projektet.

Visar spelet i juni

– Jag har varit tvungen att kontrollera två karaktärer samtidigt i många av mina spelprojekt på senare tid, och så länge som jag håller mig till enklare rörelser så funkar det. Lika lätt är det dock inte med Nintendo 3DS-versionen, debug-kameran är ganska svår att kontrollera. Men nu inser jag hur viktigt det är att vara frisk. Jag är glad att jag är i tillräckligt bra form för att jobba.

Nintendo har tidigare meddelat att man kommer visa upp nya ”Super smash bros” på E3 i juni.

Jonas Högberg