Sam Raimi kritiserar Blizzard

Skyller misslyckad filmatisering på WoW-studion

Foto: AP
SPELA

ska bli film.

Men det verkar inte vara någon dans på rosor att basa över projektet.

Sam Raimi, som tidigare var tänkt att regissera filmen, förklarar nu varför han hoppade av – och lägger skulden på spelföretaget Blizzard.

Länge var det tänkt att ”Spiderman”-regissören Sam Raimi skulle regissera den hett efterlängtade ”World of warcraft”-filmen. Men förra sommaren meddelade Raimi att han hoppat av projektet, då med förklaringen att han ville fokusera på sin kommande film ”Oz the great and powerful”.

Men det var inte hela historien. I en intervju med Vulture berättar stjärnregissören nu att det även fanns en annan anledning till avhoppet: Blizzard.

Tålamodet tog slut

– Först så frågade de mig om jag ville göra filmen, och jag sa ”Ja, jag älskar ’World of Warcraft’, och jag tror att det skulle kunna bli en fantastisk film”, säger Raimi.

Så långt allt väl. Men sedan började svårigheterna med manuset. Raimi gillade inte det manus som Blizzard skrivit och bad om att få skriva ett eget tillsammans med manusförfattaren Robert Rodat. Både filmbolaget Legendary och Blizzard gav filmskaparna mandat att jobba med deras egna idé, men när själva manuset var klart underkändes det.

– Det var först efter att Robert skrivit manuset som vi fick veta att Blizzard hade vetorätt, berättar Raimi. Och de hade aldrig riktigt godkänt den story vi hade pitchat till dem. Så efter att vi jobbat i nio månader med den här grejen fick vi helt enkelt börja om. Och Robert började verkligen om, men det tog för lång tid för Blizzard, och till slut tog deras tålamod slut.

”Var de rädda?”

– Helt ärligt tycker jag att de misskötte det hela när de inte förklarade för oss att våran första idé röstades ner direkt. Varför lät de oss fortsätta jobba på den? Var de rädda för att berätta för mig?

Raimi må vara besviken över det misslyckade samarbetet, men är samtidigt eld och lågor över ”Warcrafts” nya regissör, Duncan Jones.

– Jag älskade hans film ”Moon”, och jag tycker att han är en extraordinärt begåvad regissör. Jag slår vad om att han kan göra en fantastisk film.

Jonas Högberg