Snoop Dogg får eget tv-spel

Amerikas mest pårökta rappare ger sig in i spelbranschen

1 av 4
Way of the Dogg.
SPELA

Han kallar sig Snoop Lion nuförtiden.

Men när Amerikas mest pårökta rappare ger sig in i spelbranschen använder han sig av sitt klassiska alias.

Spelet heter ”Way of the Dogg” och är ”den första spelifieringen av min musik”, som Snoop själv uttrycker det.

Snoop Lion, eller Snoop Dogg som de flesta känner honom som, har ett hektiskt år framför sig. Snart släpps hans film ”Reincarnated”, kort därpå hans första reggaealbum. Och senare i år får vi även bekanta oss med Snoop i spelbar form.

”Way of the Dogg” är ett nedladdningsbart spel som är ”inspirerat av musiken som definierat en genre och en generation”, enligt det officiella pressutskicket. I spelet tar Snoop sig an rivaler i rytmbaserade enviger. Banorna är baserade på rapplegendens låtar.

Snoop Dogg hade en cameo i fightingspelet ”Tekken tag tournament 2” förra året, men det här är första gången han får ett eget spel.

– Alla vet att Snoop är nere med de största och bästa tv-spelen, vare sig det handlar om att droppa mina hits på soundtracket eller genom att visa världen att jag kan möta de bästa kämparna man mot man i ”Way of the Dogg”, säger Snoop Lion i pressutskicket.

– Det här spelet visar hur vi utvecklas som individer och mer precist min egen personliga reinkarnation som Snoop Lion.

”Way of the Dogg” ska enligt uppgift även fånga influenser från 70-talets kung fu och blaxploitation-filmer, och släpps till Xbox Live

Arcade, Playstation Network, IOS och Android senare i år.