Så spionerar du på dina spelande barn

SPELA

Nya Microsoft-appen Smartglass kopplar samman din telefon med din Xbox 360.

Och låter dig bland annat spionera på dina barn.

Nya Xbox 360 med Darth Vader-finish. Kameran Kinect (nederst) ingår inte i priset, den släpps vid ett senare tillfälle.

Xbox Smartglass är en app som låter dig hantera innehåll på din Xbox 360 var du än befinner dig. Det säger sig självt att det även är ett utmärkt verktyg för misstänksamma föräldrar att använda för att spionera på sina barn.

Det påpekade Microsofts principal program manager Rosa Thomas i sitt tal på Game Developers Conference i veckan, enligt The Escapist.

Såg vad barnen gjorde

– Tack vare Smartglass får du veta vad som händer på din Xbox oavsett var din Xbox är någonstans, förklarade Thomas. En intressant detalj med det här visade sig när jag var på jobbet och testade mina grejer, och insåg att jag hade kopplat funktionen till min privata Xbox på hemmaplan och därmed fick se vad mina barn höll på med. Jag säger bara det, det är ett fantastiskt sätt att spionera på sina barn på.

Sätt stopp för spelandet

Fast det slutar inte där. Smartglass låter även användaren kontrollera sin konsol. Thomas berättade hur hon busat med sin make när han tittade på Netflix genom att upprepade gånger pausa filmen.

I teorin skulle alltså en nitisk förälder (eller en nitisk partner) kunna sätta stopp för otillåtet spelande med Smartglass hjälp.

Jonas Högberg