Anonym betalade 3,5 miljoner i borgen för fängslad gamer

1 av 2
Justin Carter. Foto: Change.org
SPELA

19-årige League of Legends-spelaren Justin Carter skämtade i spelchatten om att skjuta sönder ett dagis.

I februari blev han arresterad efter att en kvinna anmält honom.

Nu har en anonym person betalat borgen på 500 000 dollar, drygt 3,5 milj kronor, för att få honom släppt innan rättegången.

Under en spelsession League of Legends hamnade Justin Carter i bråk med en annan spelare.

När spelarna munhuggits ett tag och Carter kallats ”konstig i huvudet” fick han nog och skrev:

– Tror att jag ska skjuta sönder ett dagis och se blodet från de oskyldiga regna. Sedan ska jag äta det pulserande hjärtat från en av dem.

Meddelandet följdes av ett ”lol” och ”j/k” för att understryka att han skämtade, men en kvinna som såg konversationen när den senare postades på Facebook tog honom på allvar och anmälde ”hotet” till polisen.

Kort senare greps Carter. I april stod han inför rätten i Comal County, Texas, anklagad för "terrorhot”. Vid en fällande dom riskerar han upp till tio år i fängelse. Domaren satte den skyhöga borgensumman 500 000 dollar, en summa familjen inte hade en chans att betala.

I fängelset har Carter misshandlats och flyttats runt flera gånger för att undvika ytterligare våldsamheter.

– Han är väldigt deprimerad och rädd. Han tror inte att han någonsin kommer kunna lämna fängelset och har i princip gett upp hoppet, sa hans far Jack Carter till CNN då.

Fick ihop 120 000 underskrifter

Carters mor Jennifer skrev om händelsen på Change.org och fick ihop över 120 000 underskrifter som krävde att Justin skulle släppas, utan resultat.

Men nu har en anonym person donerat hela borgensumman för att Justin Carter ska få återförenas med sin familj innan den stora rättegången.

Nyheten släpptes till MSNBC av familjens advokat Don Flanery, som tagit sig an fallet gratis.

Åklagaren i Comal County vill inte kommentera den kommande rättegången ytterligare.

– Etiska regler förbjuder oss att prata om en brottsutredning, så det finns inte mycket vi kan berätta, säger åklagaren till MSNBC.