Pc-spelarnas bön: – Ge oss ”GTA V”

1 av 26
SPELA

”Grand theft auto V” kommer, av allt att döma, inte till pc.

Men kanske kan entusiastiska pc-spelare och en enorm namninsamling ändra på den saken.

Den 17 september släpps efterlängtade ”Grand theft auto V” till Xbox 360 och Playstation 3. Spelet förväntas även portas till nästa generations konsoler i ett senare skede, men en pc-version verkar än så länge inte vara någon prioritet hos utvecklaren Rockstar.

”Vansinnigt roligt”

Det hoppas dock drygt 210 000 pc-spelare kunna ändra på. Så många är det i nuläget som har skrivit under den namninsamling på change.org som har som mål att övertyga Rockstar om att porta spelet till pc.

Initiativtagaren Mike Julliard skriver bland annat att så kallade moddar (användarmodifierade versioner av spel) alltid varit populära bland pc-spelare, och att just ”GTA”-moddar är bland det ”mest vansinnigt roliga man kan sysselsätta sig med”.

Lång fördröjning

Tidigare i år uttalade sig Rockstar-grundaren Dan Houser om huruvida ”Grand theft auto V” skulle kunna komma till Wii U och pc, och menade då att man funderat på det men att man inte hade något mer att säga om saken.

Värt att notera är att pc-versionen av ”Grand theft auto IV” lanserades först åtta månader efter att konsolversionerna släpptes i april 2008.

Jonas Högberg

ARTIKELN HANDLAR OM