”Fez II” nedlagt – efter Twitter-beef

SPELA

Phil Fish, skaparen av det uppskattade och omtalade indiespelet , kallades ”hipster” och ”idiot” i ett webbprogram.

Dagen därpå slog en rosenrasande Fish tillbaka mot sina belackare på Twitter.

Och kort därpå avslöjade han att han lägger ner arbetet på uppföljaren och lämnar spelbranschen.

Nej, det blir inget ”Fez II”. Skaparen Phil Fish meddelade på lördagskvällen att han tröttnat på de ständiga hån som riktats mot honom på sociala medier, och att han ämnar lämna branschen för gott.

Det som fick bägaren att rinna över var ett segment i webbprogrammet Invisible Walls på Gametrailers där spelpersonligheten Marcus ”Annoyed Gamer” Beer vädrade sitt missnöje mot Fish och ”Braid”-skaparen Jonathan Blow. Beer kallade de båda ”hipsters”, ”idioter” och ”jävla rövhål” eftersom de inte velat kommentera en nyhet åt publikationen.

”Ni vinner”

Glåporden fick Fish att gå i taket fullständigt på Twitter. Efter att ha krävt Beer på en offentlig ursäkt uppmanade Fish sin antagonist att ta livet av sig.

Och sedan tog det inte lång tid innan Fish resignerade helt. På den enigmatiske kanadensarens hemsida kan man nu läsa följande meddelande:

– ”Fez II” är nedlagt. Jag är färdig. Jag tar pengarna och sticker. Det här är mer än jag står ut med. Det här är inte ett resultat av en enda enskild grej, utan slutet på en lång blodig kampanj. Ni vinner.

Måltavla för hån

Till saken hör att Fish varit måltavla för hån och hat i flera års tid efter att ha sågat det mesta med spelbranschen längs med fotknölarna. De senaste veckorna har han beklagat sig allt mer på Twitter. Kontot är numera privat och blockerat för allmänheten.

Jonas Högberg