Hemligt ”Battlefield” kan komma 2014 – utan Dice

Battlefield med polistema påstås släppas redan i år

1 av 5
SPELA

Electronic Arts har tidigare sagt sig vara skeptiska till att släppa nya ”Battlefield”-spel årligen.

Men nu ryktas ett ”Battlefield”-spel med polistema vara under utveckling.

Det sägs släppas i år – och ska inte vara utvecklat av Dice.

är bara några månader gammalt, men redan nu tyder mer och mer på att ett nytt spel i serien är under utveckling.

Redan i december förra året lät Wedbush Morgans analytiker Michael Pachter meddela att han tror sig veta att spelstudion Visceral Games arbetar på en militärshooter med ”Battlefield”-anknytning som ska släppas under räkenskapsåret 2014–2015.

Ghost drabbat av uppsägningar

Polygon avslöjade i fredags att Göteborgsbaserade EA-studion Ghost Games Guildford-kontor har drabbats av uppsägningar, och att Electronic Arts gett de heltidsanställda valet att fortsätta jobba på Visceral.

Spelsajten noterar att de Guildford-anställda i så fall kommer att få sätta tänderna i ett ”Battlefield”-spel med polistema som just nu går under kodnamnet ”Havana”. Polygons källor menar att ”Havana” ska släppas senare i år.

”Ett svårt projekt”

Så sent som i november förra året diskuterade EA:s ekonomiska chef Blake Jorgensen den teoretiska möjligheten att släppa nya ”Battlefield”-spel årligen och var noga med att poängtera riskerna med ett sådant åtagande.

– Den stora utmaningen är att vi antagligen måste nyttja två olika spelstudior eftersom det är ett svårt projekt.

”Måste göra spelen annorlunda”

– ”Battlefield” tar två år att utveckla så då vill vi vara säkra på att den talang vi har fördelas lika mellan de båda utvecklarhusen. Vi måste också vara försiktiga så vi inte förstör spelserien på så sätt. Vi måste göra spelen spännande och annorlunda samtidigt som vi håller fast vid det som gör ”Battlefield” till en så bra spelserie, menade Jorgensen.

ARTIKELN HANDLAR OM