Sonys streaming sågas: Ett skämt

Analytiker dömer ut Playstation Nows chanser

1 av 3
SPELA

Sonys efterlängtade streamingtjänst Playstation Now sågas.

Branschexperten och analytikern Michael Pachter kallar den kommande tjänsten ”ett skämt” och menar att den kommer misslyckas kapitalt.

Playstation Now är en kommande streamingtjänst som lanseras till sommaren (åtminstone i USA), och som låter användaren streama Playstation-spel till sin spelkonsol. Tanken är att man ska kunna hyra enskilda spel eller prenumerera på tjänsten och därmed få tillgång till ett stort spelbibliotek.

”Bara gamla spel”

Tilltaget har uppmärksammats stort i spelmedia, och oftast i positiva ordalag, men nu sågas tjänsten totalt av Wedbush Securities frispråkige analytiker Michael Pachter. Han menar att hela projektet är dödfött.

– Playstation Now är ett skämt. Det finns ingen utgivare som kommer att släppa ifrån sig spel som släppts de senaste två åren till tjänsten eftersom det antagligen skulle påverka försäljningen av spelen, säger Pachter i en intervju med Game Informer.

”Ger dig inte multiplayer”

Pachter menar att det inte finns någon ”meningsfull marknad för de gamla spel som Sony kommer att få” och att det inte går att jämföra med Sonys Playstation Plus-tjänst som med jämna mellanrum erbjuder årsgamla spel som ”Metro: Last light” – och helt nya spel som ”Outlast”.

– Visst är Playstation Plus en fantastisk tjänst, och visst är folk mer angelägna om att ansluta till den tack vare gratisspelen, men det egentliga skälet är att de får tillgång till online-multiplayer på Playstation 4. Playstation Now ger dig inte multiplayer, säger Pachter till The Escapist.

ARTIKELN HANDLAR OM