”Flappy bird” genererar 326 000 kr – om dagen

Kontroversiella supersuccén gör skaparen rik

1 av 3
SPELA

Det har legat etta på både App Store och Google Play i nära nog en månads tid.

Världen kan helt enkelt inte få nog av ”Flappy bird”.

Det enorma intresset för mobilspelet genererar nu intäkter på hundratusentals kronor om dagen för den vietnamesiske skaparen.

Mobilspelet ”Flappy bird” har på bara några veckor blivit en världsomspännande snackis. Det extremt enkla spelet som går ut på att styra en fågel förbi så många rör som möjligt har på rekordtid rusat hela vägen upp till förstaplatsen på både App Store och Google Play.

50 miljoner nedladdningar

Nu avslöjar The Verge att den vietnamesiske skaparen Dong Nguyen drar in 326 000 kronor om dagen på gratisspelets reklamintäkter.

Spelet, som utvecklades på några få dagar, har laddats ner mer än 50 miljoner gånger och tycks vara lika hatat som det är älskat.

”Bra tävlingsspel”

– Anledningen till att ”Flappy bird” är så populärt är att det råkar skilja sig väsentligt från andra mobilspel av idag, och det är ett riktigt bra spel att tävla mot varandra i, säger Nguyen själv till The Verge.

– Folk i samma klassrum kan spela och tävla eftersom ”Flappy bird” är så lätt att lära sig, men man måste vara bra för att hamna på high score-tavlan.

ARTIKELN HANDLAR OM