Sony drygar ut ledningen

Playstation 4 säljer nästan dubbelt så bra som Xbox One i USA

1 av 4
Playstation 4 säljer nästan dubbelt så bra som Xbox One i USA.
SPELA

Playstation 4-försäljningen går fortsatt bra för Sony.

Så bra att konsolen den senaste tiden sålts i nästan dubbelt så många exemplar som närmaste konkurrenten Xbox One i USA.

Sony har mycket att glädja sig över. Playstation 4-försäljningen fortsätter nämligen att imponera.

Enligt siffror från NPD har Sony nu ett rejält övertag gentemot Microsoft.

– Efterfrågan på Playstation 4 är fortsatt stor. Konsolen sålde bäst av alla nästagenerationskonsoler i januari, nästan dubbelt så mycket som den närmaste konkurrenten, och är därmed den fortsatta ledaren, konstaterade Sonys talesman Guy Longworth i NPD-rapporten.

PS4-spel säljer bättre

Venturebeat menar att januarisiffrorna för de båda konsolerna ligger på 280 000 sålda Playstation 4 och 145 000 Xbox One. Och det är bara i USA.

Ledningen märks även på själva spelförsäljningen där Playstation 4-versionen av multiplattformspel har sålts i fler exemplar än Xbox One-versionen i så gott som samtliga fall. Enda undantagen är ”Call of duty: Ghosts” och ”Lego Marvel super heroes”.

Wii U leder – knappt

Microsoft är dock inte särskilt modstulna, utan pekar på att Xbox One säljer 2,29 gånger snabbare än Xbox 360 när den var ny. Ytterligare en fjäder i hatten för spelföretaget är att det säljs flest spel till de båda Xbox-konsolerna sammanlagt.

Enligt Video Game Chartz är det Playstation 4 som befinner sig i förarsätet även när det gäller de globala siffrorna. Just nu parkerar Sonys konsol på 5,1 miljoner sålda exemplar, medan Xbox One skuggar på 3,4 miljoner. Wii U, som har ett års försprång, ligger på 5,7 miljoner.

ARTIKELN HANDLAR OM