”Minecraft” når en ny milstolpe

Svenska succén nu tredje största spelet – någonsin

1 av 14
SPELA

Framgångarna fortsätter för Markus Persson och Mojang.

Pc-versionen av ”Minecraft” har nu sålts i 15 miljoner exemplar.

Spelet är därmed det tredje mest sålda genom tiderna.

Foto: Johan Martinsson
Markus Persson.

Svenska succén ”Minecraft” har nått ytterligare en milstolpe. Enligt skaparen Markus Perssons Twitter-konto har spelet nu sålts i 15 miljoner exemplar till pc.

För några veckor sedan meddelade Perssons spelstudio Mojang att Xbox 360-versionen har sålts i 12 miljoner exemplar, och att den bärbara versionen nått häpnadsväckande 21 miljoner.

Nästan 50 miljoner sålda

Addera den dryga miljon som sålts av Playstation 3-versionen (som släpptes i julas) och totalsumman ligger svindlande nära 50 miljoner sålda spel.

Enligt Wikipedia är ”Minecraft” nu det tredje mest sålda spelet genom tiderna efter ”Wii sports” (82 miljoner) och ”Tetris” (143 miljoner). Det placerar det före monstersuccéer som ”Super Mario bros” (40 miljoner) och ”GTA V” (32,5 miljoner).

Och fler versioner av spelet är på väg. Mojang har planer på att släppa ”Minecraft” på skiva till Playstation 3, och spelet landar dessutom på Playstation 4 och Playstation Vita senare i år.

”Minecraft” blir film

Det finns även planer på en ”Minecraft”-film. Filmbolaget Warner Bros har införskaffat rättigheterna och enligt Deadline sägs ”Lego-filmens” producent Roy Lee vara mannen bakom rodret.

Markus Persson själv har den senaste veckan roat sig med att utveckla ett browserbaserat spel kallat ”Drowning in problems” till speltävlingen Ludum Dare.

ARTIKELN HANDLAR OM