Inte den systemsäljare Microsoft behöver

Flamsiga Kinect sports rivals kommer inte övertyga någon om Kinects storhet

1 av 6
SPELA

PARTYSPEL När de styrande på Microsoft visualiserar Kinect-revolutionen ser de framför sig en gullig spegelbild av spelarna, som problemfritt deltar i diverse muntra lekar.

När jag visualiserar Kinect ser jag en sprattelgubbe framför mig. Och så har det varit ända sedan jag testade den rörelsebaserade kameran för första gången och inte kunde få någon ordning på min avatars armar och ben.

Stadigare avatar

Med nya Kinect till Xbox One har sprattelgubben bytts ut mot en stadigare och mer anatomiskt korrekt docka. Stundtals frestas jag att tro att det finns någon sorts intelligens, något sorts liv i den avatar som målas upp framför mig i ”Kinect sports rivals”.

Tyvärr betyder inte det att spelupplevelsen blivit så mycket bättre. De sex sporter som står till buds i den här uppföljaren är inte särskilt roliga och kontrollen är fortfarande inte helt utan brister.

Kränger med armarna

Tennis och bowling är helt okej, men också högst tröttsamma inslag i den här typen av partyspel. Klättringen och prickskjutandet har den mest inkonsekventa kontrollmetoden och hade lika gärna kunnat slopas. Inte heller fotbollen övertygar, men det är onekligen kul att agera dykande målvakt när tillfälle väl ges.

Jetski-åkandet är dock det fräschaste bidraget. Det må kännas lite töntigt att sitta och kränga med armarna, men det glömmer man lätt när man forsar fram längs vackert glimrande flodbanker och tar spjärn i svängarna.

Inte värt 600 spänn

Det räcker dock inte för att motivera ett spelköp för 600 spänn.

Om du istället kastar en krona i sjön och vevar med armarna mot din krusande spegelbild så får du en mycket billigare och nästan lika bra upplevelse.

FAKTA

Kinect sports rivals

Från 12 år

Format:

Xbox One (599 kr)