Nu ber ’Pewdiepie’ sina fans om hjälp

Beslutet att stänga av kommentarer kritiseras

1 av 3
Älskad och hatad. Felix ”Pewdiepie” Kjellgren, 24, fick en hatstorm mot sig när han blev känd på videokanalen Youtube. Men trots många elaka kommentarer och mordhot är han i dag kung på nätet - nära 30 miljoner följer honom när han spelar datorspel och gör lustiga kommentarer.
SPELA

Felix ”Pewdiepie” Kjellberg har stängt av möjligheten att kommentera hans Youtube-klipp.

Det blev en världsnyhet som både spelsajter och stora tidningar rapporterade om – men långt ifrån alla fans är nöjda.

Nu uppmanar Pewdiepie fansen att istället komma med egna förslag på hur man kan förbättra kommentarsfältet.

Felix ”Pewdiepie” Kjellbergs beslut att stänga av kommentarsfälten till sina Youtube-klipp har blivit en världsnyhet. Washington Post, BBC, The Guardian och flertalet andra tunga nyhetsorgan har rapporterat om det hela.

Pewdiepie meddelade sitt beslut tidigare i veckan och försvarade det med att alltför många kommentarer numera är reklammeddelanden och folk som försöker provocera.

På sin Twitter säger sig Pewdiepie vara smått chockad att det blivit en nyhet överhuvudtaget.

”Ingen stor grej”

– Det är vansinnigt många artiklar som täcker mitt beslut att stänga av kommentarsfältet. Det är ingen stor grej, jag förstår inte varför så många bryr sig om det här.

Men det gör folk. Och de flesta ger som väntat Pewdiepie sitt stöd.

– Jag skulle också tycka att det var skitjobbigt om kommentarsfältet på varenda video jag lade upp fylldes av spam och annat onödigt. Han fick säkert scrolla i timmar för att hitta de kommentarer som kändes värda att läsa. Inte alls värt det. Så jag förstår honom, skriver Aftonbladet-läsaren Maria Vidman.

”Patetiskt”

Andra tycker att Pewdiepie flyr sina kritiker med det här beslutet.

– Det är patetiskt för att han inte klarar av att det finns folk som inte gillar det han gör och vill uttrycka sin åsikt om hans videos. Det är en overklig och korkad uppfattning han har om Youtubes community, ingen är älskad av alla, skriver Filip Wallén.

– Awww, börjar det bli för jobbigt för dig att vara en multimiljonär? undrar ”Stringerboy” på Gamespot.

– Han gör inte videor för sina ”bros”, utan för sin enorma lön. Nu när han har pengar stänger han av kommentarerna? Det är ”bro”-communityt som gett honom livet han har genom att se hans videor och interagera med honom, menar ”elderdrake”.

”Skicka förslag till mig”

De som saknar kommentarsfältet har dock fått hopp om att det kan vara på väg tillbaka i framtiden. Pewdiepie uppmanar nu nämligen sina fans att komma med förslag om åtgärder på Twitter.

– Jag har pratat med Youtube idag och de tycks vara måna om att förbättra kommentarerna. Jag har mina synpunkter, men om ni har era egna förslag så får ni gärna skicka dem till mig.