”NHL 15” saknar ännu mer innehåll

1 av 10
SPELA

Samarbetsläget EASHL återfinns inte i Xbox One- och Playstation 4-versionerna av ”NHL 15”.

Nu avslöjas fler inslag som saknas.

Och inte heller Xbox 360- och Playstation 3-versionerna av spelet lämnas utanför kontroversen.

”NHL 15” har hittills varit en pr-mässig katastrof för EA Sports. Spelet släpps nu på fredag, men det är först nyligen som EA avslöjat att man inte implementerat det populära samarbetsläget EASHL i PS4- och Xbox One-versionerna av spelet.

Diger lista

Och det tycks inte vara det enda problemet. Operation Sports har fått tillgång till en så kallad ”early access” av ”NHL 15” och därmed kunnat spela sex timmar av spelet. Sajten har gjort en diger lista på spellägen, features och valmöjligheter som saknas.

Bland annat är draften automatiserad i Be a GM, möjligheten att spela mot vänner i Ultimate Team är borttagen samtidigt som träningsläget är en skugga av sitt forna jag.

Utlovar uppdateringar

Operation Sports noterar dock att det är mycket möjligt att vissa saker faktiskt återfinns i spelet när det släpps på fredag.

Under måndagen gick ”NHL 15”-producenten Sean Ramjagsingh ut med en lista på framtida uppdateringar för spelet. Notervärt är att Playoff Mode, som låter spelare skapa offline-turneringar för upp till 16 lag, kommer senare i september, och att Online Team Play dyker upp först i oktober. Samma månad ska även draftingmöjligheter i Be a GM patchas in.

”Likadant som NHL 14”

Allt det här gäller för Xbox One- och Playstation 4-versionerna av ”NHL 15”. Men det tycks som att inte heller Xbox 360- och Playstation 3-upplagorna är förskonade från kontroverser.

I alla fall inte om man får tro Youtube-profilen Domski2BC, som i en genomgång av Xbox 360-versionen knappt hittar några nyheter överhuvudtaget. Menyerna är nästintill exakt likadana, och rent gameplaymässigt finns få förändringar.

– Jag har spelat det här i en eller två timmar och allt ser ut som och känns som ”NHL 14”, säger Domski2BC i sin video-förtitt.