Får kompensation – efter PSN-problemen

PSN-kunder får bonusar som tack för tålamodet

1 av 9
SPELA

För många Playstation-ägare blev julhelgen en frustrerande tid efter att hackergruppen Lizard Squad av allt att döma attackerat PSN-servrarna.

Nu utlovar Sony kompensation till sina kunder.

Julhelgen 2014 lämnade mycket att önska för de gamers som hade planer på att spela online via PSN och Xbox Live. Båda tjänsterna drabbades av allvarliga störningar som tros ha orsakats av ddos-attacker.

Sony meddelar nu på sin officiella hemsida att man tänker kompensera sina kunder för PSN-problemen.

Gratisdagar och rabatt

De som hade en giltig Playstation Plus-prenumeration eller provade tjänsten den 25 december får fem gratisdagar på sitt medlemskap. Dessutom kommer alla som använder PSN få 10 procent rabatt på ett framtida köp.

Lizard Squad, hackergruppen som tagit på sig ansvaret för ddos-attackerna mot PSN och Xbox Live, har varit måna om att synas i medierna de senaste dagarna. Gruppen fick ett ansikte när den finske pojken med signaturen ”Ryan” framträdde i Sky News i veckan.

”Ryan” förhörd

Finska public service-organisationen Yle rapporterar nu att ”Ryan” förhörts av finsk polis, men inte arresterats.

I Storbritannien greps en person den 30 december som antas ha kopplingar till Lizard Squad. Gamespot har pratat med den brittiska polisen som dock menar att gripandet inte är relaterat till de senaste ddos-attackerna.

ARTIKELN HANDLAR OM