Sonys stora succé: 18,5 miljoner sålda PS4-konsoler 2014

Säljer bättre än den första Ipad-surfplattan

1 av 5
SPELA

Sony har anledning att skryta.

Teknikföretaget har på ett drygt år sålt 18,5 miljoner Playstation 4-enheter.

Det är drygt åtta miljoner konsoler mer än vad Playstation 2 och Playstation 3 mäktade med under sina första år.

Det tycks inte finnas någon ände på de framgångar som Sony röner med Playstation 4. Enligt ett pressmeddelande från teknikjätten har man nu sålt 18,5 miljoner enheter sedan lanseringen i slutet av 2013 fram till och med den 4 januari 2015. Bara under den gångna julhelgen såldes 4,1 miljoner konsoler.

Bättre än första Ipad-surfplattan

Totalsiffran är imponerande. Spelsajten Joystiq noterar att konsolens föregångare Playstation 3 och Playstation 2 endast sålde i 10,5 respektive 10,6 miljoner exemplar när de avslutade sina inledande år i butik.

Ett annat exempel är den första Ipad-surfplattan som såldes i drygt 15 miljoner exemplar under sitt första år.

Några nya försäljningssiffror för de båda konkurrenterna, Wii U och Xbox One, finns ännu inte att tillgå. Så sent som i november meddelade Microsoft att man skeppat 10 miljoner Xbox One-konsoler, vilket dock inte är samma sak som enheter sålda till konsumenter.

Har sålt 82 miljoner spel

Sony meddelar även att man sålt 81,8 miljoner PS4-spel, och att det numera finns 10,9 miljoner Playstation Plus-prenumeranter.

Mycket talar för att Sonys framgångssaga fortsätter under 2015. Exklusiva och efterlängtade titlar som ”Uncharted 4” och ”Bloodborne” lär sälja ännu fler konsoler.

ARTIKELN HANDLAR OM