Vill flytta ”GTA” – till hipstermeckat

Här borde nästa GTA äga rum – om fastighetsmäklarna får bestämma...

1 av 7
SPELA

Ingen vet ännu var ”Grand theft auto VI” kan komma att utspelas.

Men nu har en grupp fastighetsmäklare skickat en propå till Rockstar om den perfekta destinationen: den lilla hipsterstaden Portland.

Det finns 637 caféer i Portland. I Rockstars fiktiva Los Angeles-skildring Los Santos finns det bara 10.

Den självklara slutsatsen: Portland är överlägset Los Santos.

Det menar i alla fall en grupp fastighetsmäklare som på hemsidan Movoto argumenterar för att staden borde bli spelplan för nästa ”Grand theft auto”.

”Roligare digitalt”

Man pekar även på att Portland har 81 strippklubbar, medan Los Santos bara har en enda. Även om ”San Andreas”- och ”GTA V”-staden ”vinner” när det gäller vapenbutiker – och polisstationer.

– Portland skulle vara den perfekta staden för ”GTA”, skriver Movotos Clark Teft. Den har personlighet, spännande möjligheter och kanske skulle det också vara roligare att besöka Portland digitalt och inte riskera att stöta på alla de där collegekompisarna som försöker övertala resten av världen att bosätta sig där.

Trendkänslig attityd

Portland, som ligger i delstaten Oregon och har drygt 600 000 invånare, har under de senaste åren blivit känt som USA:s hipstermecka. Komediserien ”Portlandia” driver friskt med den trendkänsliga attityd som sägs utmärka stadens invånare – och med tanke på att Rockstar älskar att göra narr av sin samtid låter det onekligen som bördig mark för ett nytt ”GTA”.

Mycket talar dock för att det kommer dröja länge innan information om ”GTA VI” offentliggörs. ”GTA V” är trots allt bara ett drygt år gammalt – och snart släpps det efterlängtade spelläget ”Heists”, som låter fyra spelare samarbeta online.

Se trailern för ”Heists” på Speltuben!

ARTIKELN HANDLAR OM