Då släpps nya Nintendo 3DS

Nintendo lanserar ny version av storsäljaren

1 av 3
Nya Nintendo 3DS.
SPELA

Nintendo-fans bör markera 13 februari i almanackan.

Då släpper nämligen spelföretaget nya varianter av bärbara konsolen Nintendo 3DS.

Samma dag landar även nyversionen av Nintendo 64-klassikern ”Zelda: Majora’s mask” i svenska butiker.

Till slut har New Nintendo 3DS och New Nintendo 3DS XL fått releasedatum även i Sverige. Konsolerna, som släpps 13 februari,

har uppdaterats med en extra analog spak, två nya axelknappar, något bättre prestanda, snyggare 3d-effekt och stöd för micro-sd.

Wii-spel till Wii U

Som om det inte vore nog lanserar Nintendo även två tunga spel samma dag: ”Monster hunter 4 ultimate” och ”Zelda: Majora’s mask”.

Nyheterna avslöjades under onsdagens Nintendo Direct. Speljätten passade dessutom på att berätta att man arbetar på ett nytt ”Fire emblem” till Nintendo 3DS och att man kommer börja sälja nedladdningsbara versioner av gamla Wii-spel till Wii U. ”Super Mario galaxy 2” finns att köpa nu.

Satsar på ”free to play”

Den som hellre betalar så lite som möjligt för sina spelupplevelser kanske gläds åt att Nintendo nu har för avsikt att satsa allt mer på så kallade ”free to play”-spel (gratisspel där användaren kan välja att köpa föremål, vapen och andra saker i spelet). I februari släpps ett gratis pusselspel med ”Pokemon”-tema, ”Pokemon shuffle”, till Nintendo 3DS. Den 20:e mars anländer ”Mario vs Donkey Kong: Tipping stars” till både Wii U och 3DS.

Ett annat gratisspel är Wii U-exklusiva ”Project treasure”, ett actionspel för fyra spelare samtidigt som bara kan avnjutas online. Bakom projektet ligger ”Tekken”-seriens chef Katsuhiro Harada.

ARTIKELN HANDLAR OM