Misstänkt PSN- hackare gripen

Ska ha varit inblandad i omfattande attackerna

1 av 7
SPELA

För många gamers blev julen förstörd när både Xbox Live och Playstation Network utsattes för hackerattacker.

Nu kan förövaren ha lokaliserats.

Engelsk polis har arresterat en 18-årig pojke som misstänks för en rad brott.

Julens hackerattacker mot Xbox Live och Playstation Network orsakade stor förvirring och frustration bland spelare världen över. Båda spelnätverken låg nere efter de så kallade ddos-attackerna som gruppen Lizard Squad tog på sig ansvaret för. Sony gick så långt som att utlova kompensation till alla som drabbats.

Hotat folk till livet

Och nu kan engelsk polis ha hittat tonåringen som låg bakom attackerna. Sydöstra Storbritanniens cyberbrottsavdelning meddelar i ett pressmeddelande att man arresterat en 18-årig pojke som ska ha varit inblandad i hackerattackerna mot Sony och Microsoft.

Pojken misstänks dessutom för ”swatting”, en förseelse där förövaren ringer upp polis anonymt i syfte att trigga utryckningar mot ovetande och oskyldiga människor. Utöver detta ska 18-åringen ha hotat folk till livet.

”Rekryterar syndabockar”

Polisen ska ha beslagtagit flertalet elektroniska och digitala apparater, och tillslaget ska ha planerats i samarbete med FBI.

Huruvida 18-åringen, som tillfälligt släppts mot borgen, är en del av hackergruppen Lizard Squad är ännu oklart. Sajten Gawker hänvisar till Twitter-profilen Faze Keemstar, som skriver att Lizard Squad har värvat nya medlemmar som syndabockar i förhoppningen att det ska förvirra myndigheterna.

ARTIKELN HANDLAR OM