”Assassin’s creed” kan flytta till Japan

Oväntad ledtråd pekar ut seriens nästa destination

1 av 9 | Foto: AP TT Nyhetsbyrån
Sensō-templet i Tokyo.
SPELA

Är skådeplatsen för 2016 års ”Assassin’s creed” redan avslöjad?

Svaret kan finnas i det officiella konsthäftet till ”Assassin’s creed IV: Black flag”.

Och om det visar sig stämma pekar beviset mot – Japan.

Årets ”Assassin’s creed” utspelas i London. Så mycket är klart efter att bilder och en film från spelet läckt på nätet.

Men eftersom Ubisoft släpper ett nytt spel i serien varje år har folk redan börjat spekulera i var 2016 års spel äger rum.

Forum-användaren Cornik22 tror sig veta svaret. På Ubisofts forum berättar hen om en fascinerande upptäckt som i det officiella konsthäftet till ”Assassin’s creed IV: Black flag”.

Teasades redan 2013

I häftet finns nämligen en bild från Abstergo-byggnaden man som spelare besöker med jämna mellanrum i fyran. På bilden kan man se lobbyn och en sorts fresk med sex ”skärvor” som inte finns närvarande på samma ställe i spelet. Varje skärva visar upp ett landmärke.

En av skärvorna föreställer Santa Maria del Fiore-katedralen som medverkar i ”Assassin’s creed II”, en visar en tropisk ö vilket torde vara en hänvisning till ”Black flag”, en tredje avbildar Notre Dame och en fjärde Big Ben.

Alltså ”teasade” Ubisoft både ”Assassin's creed: Unity” och ”Victory”, som London-spelet antas heta, redan 2013.

Pekar ut Tokyo

De två sista skärvorna är svårare att identifiera. På den ena ses en kyrka i närbild, vilket skulle kunna vara en referens till det allra första spelet i serien som utspelas i Jerusalem med omnejd.

Den sista biten föreställer ett asiatiskt tempel av något slag. Cornik22 är övertygad om att det är ett japanskt tempel, och tror att det kan vara Sensō-templet i Tokyo, stadens äldsta och mest kända.

Därmed vill Cornik22 leda i bevis att 2016 års version av ”Assassin's creed” kommer utspelas i Tokyo. Under vilken tidsålder är en annan femma. Sensō-templet stod färdigt redan på 600-talet, vilket i så fall ger utrymme för en hel del spekulation.

ARTIKELN HANDLAR OM