Omsorgsfullt sandpapprat

Amazons speldivision går från klarhet till klarhet

1 av 5
SPELA

PUSSEL I min recension av ”Tales from deep space” skrev jag att Amazon menar allvar med sin spelsatsning.

Det gjorde jag också. Menade allvar, alltså.

”To-fu fury” är ytterligare en omsorgsfullt sandpapprad app från megaföretagets svällande speldivision. I rollen som ett litet elastiskt tofu-block tar man spjärn, siktar och slungar sig runt som ett kanonskott genom livsfarliga labyrinter av spikfällor, fysikpussel och fiender man måste flygskalla ihjäl. Det är lagom klurigt och välanpassat för det mobila formatet – även om det är svårt att se vad som händer när man placerar två fingertoppar på skärmen för att gå – och inte minst förankrat i ett tillfredsställande fysiskt grundkoncept.

Japanofiler kommer störa sig på att spelet blandar sin japanska setting med kinesiska koncept som chi (och, om man ska vara extremt petig, tofu), som om det vore sak samma. Och räkna med stora mängder ofrivilligt scrollande när du egentligen bara försöker markera och ta sats med tofu-blocket. Men det bestående intrycket är det av ett charmigt och välkonstruerat spel där alla invändningar landar på en mjuk bädd av dollarsedlar.

FAKTA

To-fu fury

Från 9 år

Format (testat överst):

IOS (19 kr)

Android (19 kr)

Spela även: ”Killer instinct” (Xbox One). Köpet av Double Helix är fortfarande det främsta beviset på att Amazons speldivision vet vad de sysslar med.

Visste du att... en helt annan teknikjätte rapporteras satsa hårdare på spel än någonsin framöver – nämligen Apple?

Just nu: är vi väldigt stolta över att vår lilla tofu-ninja utrustats med funktionen att sprida sakura-blad omkring sig när han flyger fram genom banorna.