En gigantisk saga

SPELA

De skulle ju egentligen till planeten Majorca för lite party. Men nu kraschlandar de stöddiga rymdkommandosoldaterna (som snackar bred cockney-engelska) i ett vackert örike där sjövarelser (elak tysk accent) och små marsmänniskor (irländare) och en mystisk jätte vid namn Kabuto slåss om herraväldet. Så varför inte ladda bössorna och hjälpa till? Det är en häftig resa.

Storyn i Giants är skapligt absurd med en hel del rejält komiska moment. Men den blir inte löjlig utan gör det enormt storslagna sceneriet och häftiga monstren lite lättsammare, närmast som ett serieäventyr.

Framför allt är det ett intelligent actionspel. Det är packat röj, men uppdragen blir mycket svåra om du inte tänker till lite - och tar ut hotande prickskyttar på avstånd eller smyger förbi vakter (utklädd till buske). Längre fram dyker det upp lite strategimoment med byggande av baser och klickande med musen.

Spelet är oerhört tungt för datorn och här finns en hel del tekniska problem och krascher. Ändå, utvecklarna Planet Moon har lagt ner över tre år på sin vision. Och det märks verkligen.

Giants är ett måste.

Henrik Rudin