Fin tioårspresent till stöddig igelkott

SPELA

Sommaren 1991 kom Sonic rusande som från ingenstans. Ingen annan spelhjälte utstrålade samma självsäkerhet och det var mycket tack vare sin attityd som Sonic blev en ikon. Han symboliserade allt de dåtida uppstickarna Sega stod för och fansen jublade över deras planer på att krossa Nintendo-imperiet och erövra världen.

Tio år senare har Sega gett upp den visionen och lagt ned tillverkningen av egna spelmaskiner. Men deras maskot får ändå den tioårspresent han är värd.

Sonic adventure 2 handlar precis som föregångarna om extrema hastigheter. Utan att tveka en sekund kastar Sonic sig nedför husväggar, rusar runt i loopar och nästan flyger fram genom världarna. Med sig har han sina gamla vänner Tails och Knuckles som lugnar tempot med sina mer skjut- och äventyrsbaserade banor. Vill man hellre uppleva spelet från den mörka sidan väljer man att kontrollera trions ärkefiender Shadow, Eggman och Rouge.

Sega har slutat att producera nya Dreamcast-maskiner, men det hindrar dem uppenbarligen inte från att utveckla fantastiska Dreamcast-spel.

Tobias Bjarneby