Aftonbladet - tyngst i Spelsverige

Grattis...

Foto: LASSE ALLARD
"FANTASTISKT KUL" Aftonbladets spelredaktör Henrik Rudin är utsedd till Sveriges mest inflytelserika speljournalist. – Aftonbladet har ju drivit intensiv spelbevakning i över tre år, och det är hemskt roligt att se att vi nått fram.
SPELA

...Henrik Rudin, Aftonbladets spelredaktör, som av den svenska dataspelsbranschen rankas som landets viktigaste journalist - och Aftonbladet som viktigaste kanalen för spel.

– Tackar, tackar.

Hur känns det?

– Fantastiskt kul.

Varför tror du att du fått utmärkelsen?

– Aftonbladet har ju drivit tung och intensiv spelbevakning i över tre år, och det är något jag tänker fortsätta att driva starkt. Och det är hemskt roligt att se att vi nått fram.

Var det här något du räknat med?

– Jag hade blivit besviken om vi inte hade platsat. För jag vet att vi har en schysst och bra spelbevakning, och det här är en skön bekräftelse på att vi är att räkna med.

Du är ju inte den enda med Aftonbladet-anknytning på listan...

– Nej, precis. Vi har även ett fantastiskt bra samarbete med tidningen Super PLAY, vars chefredaktör Tobias Bjarneby även recenserar spel på Aftonbladet. Det känns verkligen jättekul.

Hur ska du göra för att du och Aftonbladet ska toppa listorna även nästa år?

– Vi satsar stort på nätet, med spelnyheter, snabba recensioner och både online- och e-postspel. Jag tror att en stor del av de som är intresserade av det vi skriver om finns just på nätet.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att allt ska gå i lås med min nya lägenhet, så att jag kan flytta in snabbt.

Här är spelbranschens makthavare

Martin Söderström