Så gör du för att ladda ner spelen

Ladda ner

SPELA

Klicka på länken till filen du vill ladda ner. En dialogruta dyker strax upp som frågar var du vill spara filen. Välj en plats du snabbt och enkelt når, exempelvis skrivbordet.

  Nu börjar filen laddas ner. Bered dig på en stunds väntan beroende på hur snabb internetanslutning du har.

Självinstallerande spel

Filer med ändelsen ”.exe” installeras enkelt. När du har laddat ner filen dubbelklickar du bara på den och följer instruktionerna.

  Välj en katalog på datorn där spelet ska installeras, exempelvis C:program, och vänta på att installationen ska bli klar.

  Nu hittar du spelet i katalogen du valde och ibland kan du nå det direkt via genväg på skrivbordet.

  När installationen är klar kan du ta bort den nerladdade filen om du vill.

Packa upp spelpaket

Filer som slutar på ändelsen ”.zip” är ett paket som måste packas upp. Operativsystemet Windows XP klarar detta utan problem. Till andra Windowsversioner kan du behöva ladda ner och installera programmet Winzip som finns på www.winzip.com.

  Ibland får du en serie dialogrutor när du dubbelklickar på filen du hämtade hem. Välj att du vill packa upp (”unzip”) filen och skapa en ny katalog för innehållet i paketet.

  Annars får du ett fönster med en lista på filer. Markera alla, välj Extract och skapa en ny mapp, exempelvis på Skrivbordet. Vänta medan filerna packas upp.

  I den nya mappen finns nu oftast spelet, klart att köra. I en del fall hittar du ytterligare en installationsfil (ändelse .exe) som fungerar i som i exemplet för självuppackande spel ovan.

  När installationen är klar kan du ta bort den nerladdade .zip-filen om du vill.

Om du stöter på problem

Närmare information om spelen och svar på de vanligaste problemen hittar du antingen på spelets hemsida eller i ”readme”-filen - en textfil som hamnar i spelets katalog.