Ett lyxpaket för hockeyfans

1 av 2
SPELA

Friläge. Hjärtdunkande. Du mot målvakten. Lägg över pucken i en oväntad fint i sista stund. Och så en elegant lyftning – rätt upp i nättaket!

Världens mesta hockeyspel ”NHL” är tillbaka i ny årgång.

Häftigaste nyheten är ”manuella” dragningar med hjälp styrspaken.

Det låter som mycket att hålla reda på, men funkar bra om man inte vispar runt för mycket. Och när pucken sitter – oj vad snyggt.

Fintandet fyller dessutom en mätare som ger möjlighet till ett sorts slow motion-läge. Fast den finessen stör mer än den tillför.

”NHL 2003” är snyggt men bara en knapp putsning från förra året. Xbox har marginellt klarare grafik och laddar matcherna snabbare.

Förra årsmodellen hade löjligt låg svårighetsgrad som standard. Nu är det lagom utmanande. Även om det kan vara oerhört frustrerande när motståndarna får flyt efter ett mål och lätt sätter ett par till. Å andra sidan – svälj och räkna till tio – visst är det så riktig hockey ofta funkar.

Lång, lång NHL-säsong med alla lirare. Internationella matcher. Bravader belönas med samlarkort som kan spelas ut och ge bonusfinesser. Massor av musik. Du kan ändra på typ varenda inställning.

”NHL 2003” är ett sportpaket deluxe.

Men viktigast är förstås att iskänslan och tempot sitter. Stenhårt.

Det är nog så svettigt kul att spela ensam. Men att sätta en stenhård tackling på bästa polaren och avgöra i sudden death är rent enormt.

Sportspel och spelkänsla. I toppklass.

Henrik Rudin