Gör dina spel som nya igen

”Expansioner” ger nya utmaningar i pc-succéerna

1 av 7
Nya strider i ”Battlefield” på gång.
SPELA

Har du tröttnat på spelen? Fräscha upp dem med nya uppdrag och finesser!

Kriga mer i ”Battlefield” och ”Medal of honor”, hångla och åk på semester i ”The Sims” och bli vikingahövding i ”Medieval – Total war”.

Vi guidar dig till bonusnöje för 10 spelsuccéer till pc.

Battlefield 1942

(Läs recension)

Svenskutvecklad (Digital Illusions) action med koncentration på krig över nätet. Berömda slag under andra världskriget där spelarna kan vara fotsoldater eller styra fordon.

Tillägg: ”The Road to Rome”

Kriget drabbar Italien med de allierades invasion av Sicilien 1943. Nio nya fordon, flera attackflygplan med plats för flera spelare. Amerikaner, engelsmän och tyskar och dessutom nya italienska och franska trupper möts i sex viktiga slag som Monte Cassino, Salerno och Anzio. Släpps 6 februari.

Medal of honor: Allied assault

(Läs recension)

Tempofyllt, pampigt actionspel med snabba vändningar. Vi går i bräschen i specialuppdrag för att bereda väg för de allierade invasionsstyrkorna i under andra världskriget.

Tillägg: ”Spearhead”

Nio nya uppdrag för ensamma spelare . Vi landsätts med fallskärm på D-dagen och kämpar oss fram till Berlins fall. Tolv nya slagfält för nätspelande, där amerikaner, engelsmän, tyskar och ryssar gör upp med en del nya vapen. Finns ute nu.

The Sims

(Läs recension)

Supersuccén ”The Sims” och dess rekordmånga tilläggspaket har sålt i över tolv miljoner exemplar världen över. Skapa ett dockhus och datorfigurer med egen vilja och behov.

Tillägg: ”Livin’ it up”

Ett paket med nya yrken för datorfolket och händelser de kan råka ut för – och en fin ny garderob att klä upp dem i. Byggnads- och inredningsstilar från medeltida slott till kitschigt retrostuk.

Tillägg: ”House party”

Parta loss på en het klubbkväll med skumhav och fräckaste dj:n eller softa på tropisk sommarfest eller vid lägereld med korvgrillning. Alla tänkbara partyattribut ingår.

Tillägg:”Hot date”

Para ihop dina ”simmar” och låt dem dejta på restaurang eller ta långa promenader i parken. Nödvändiga föremål för romantiska träffar ingår, ända ner till myskudde för hångel.

Tillägg: ”On holiday”

Låt datorfolket ha en skön badsemester, spänn på dem skidorna eller vandringskängorna för en bergstur. Aktiviteter som beachvolleyboll och fiske.

Tillägg: ”Unleashed”

Simmarna får sällskap av hundar och katter och en massa andra gosehusdjur. Lär dem tricks och bli ”best-in-show” på utställningar. Och varför inte börja odla trädgård?

Medieval: Total war

(Läs recension)

Medeltidens kamp om herraväldet i Europa i en blandning av övergripande strategi på en karta och taktiska slag med kavarellirusher och flankattacker i en 3D-miljö.

Tillägg: ”Viking invasion”

Spolar tillbaka till sent 700-tal och släpper lös vikingarna på plundringståg. Spela våra råbarkade förfäder eller rädda de brittiska öarna som skotte, irländare eller saxare. Nya truppslag och elaka belägringsvapen som eldpilar och kokande olja. Före bataljerna ska det gå att rekognocera på slagfältet och placera ut förstärkningstrupper. Release under sen vår eller tidig sommar.

Civilization III

(Läs recension)

Klassiskt strategispel där vi formar mänskligheten från historiens gryning till avancerad framtid. Gör teknologiska och samhälleliga landvinningar, bygg städer och försörjning – och erövra land med allianser eller överlägsen militär styrka.

Tillägg: ”Play the world”.

Åtta nya folkslag att spela med, bland andra vikingar, och en del nya militära enheter och byggnader. Utmana andra över nätet med möjlighet att låta dragen göras kontinuerligt, i motsats till spelets traditionella spelomgångar. Mer avancerade möjligheter att designa egna scenarier. Släpps 30 januari.

Return to Castle Wolfenstein

(Läs recension)

Modern uppföljare till en actionklassiker från tidigt 90-tal. Som råbarkad kommandosoldat tar vi oss an typ hela tyska armén ensam.

Tillägg:”Enemy territory”.

En halv uppföljare som inte kräver originalspelet. Tidigare fajtades du ensam, men här sluter ett team kommandosoldater upp vid din sida under uppdragen. Soldaterna kan kommenderas att utföra olika uppgifter.

När du ger dig ut på nätet finns 15 nya slagfält. Spelarna kan samlas i skyttegrupper med befälhavare som ger order. Agenter kan slå ut mål på avstånd med prickskyttegevär och klä sig i fiendeuniform.

Släpps troligen sen vår eller tidig sommar.

Warcraft III

(Läs recension)

Strategi i en fantasivärld med orcher och hjältemodiga krigare. Del tre av den klassiska spelserien har mer personlighet och genomarbetad story än tidigare.

Tillägg: ”Warhazard”

Nej, spelföretaget Blizzard har inte slagit till med nya äventyr. ”Warhazard” är ett ”inofficiellt” tilläggspaket av ett tyskt företag, lite bootleg-känsla sådär. Här utlovas fyra nya fälttåg och nya varianter av nätverksspel, annorlunda 3D-vyer och ett nytt system med egenskapspoäng till hjältarna. Företaget Xmedia har gjort liknande paket även till ”The Sims” och ”Operation flashpoint”.

Tom Clancy’s Ghost recon

(Läs recension)

Efter spelsuccéerna med antiterroriststyrkan ”Rainbow six” efter Tom Clancy’s roman tilldelar ”Ghost recon” under Clancys varumärke dig befälet över en arméenhet på specialuppdrag.

Tillägg: ”Desert siege”

Specialstyrkan rycker ut för att säkra hamnar för nödhjälp och upprätthålla ordningen i en konflikt i Afrika. Åtta uppdrag för ensamma spelare och fyra nivåer med nya vapen för spel över nätet.

Tillägg: Island thunder

Nu blir det rörigt på Kuba. De gröna baskrarna måste kirra åtta nya uppdrag. Nätspelare fröjdas när de får 12 extra vapen att bränna av, och två nya spellägen ska ge extra utmaning.

Age of empires II

(Läs recension)

Om du inte vill satsa större slantar på del tre, ”Age of mythology”, som släpptes strax före jul kan strategiklassikern ”Age of empires II” fräschas upp.

”Age”-spelen låter dig likt ”Civilization” erövra världen, fast i mindre skala. Snäppet lättillgängligare och mer actionfyllt.

Tillägg: ”Conquerors”

Fem nya civilizationer med härskare som Attila, El Cid och Montezuma på kampanjer och historiska slag. Nya militära enheter och teknologier, ett par nya spelläggen över nätet, nya miljöer och en del speltekniska förbättringar.

Zoo tycoon

(Läs recension)

Ett familjevänligt strategispel där det gäller att bygga upp en djurpark som både djur och turister gillar.

Tillägg: ”Dinosaur digs”

Arkeologerna springer på de perfekta attraktionerna: köttätande dinosauriemonster, sabeltandade tigrar och mammutar. Över 20 utdöda bestar och sex nya scenarier.

Tillägg: ”Marine mania”.

Rädda Willy? Äsch, låt honom plaska i ditt zoo tillsammans med delfiner, bläckfiskar, och hajar – i paketet finns runt 20 spännande vattenlevande djur. Gästerna kan beundra din egendesignade delfinshow eller simma med sötnosarna.

Nya uppdrag, spellägen och vapen