Småmysigt – och otroligt snyggt

1 av 2
SPELA

Mästertjuven (och tvättbjörnen) Sly jagar fem superskurkar som har stulit familjens tjuvbibel ”Thievius raccoonus” och delat upp den mellan sig.

”Sly raccoon” är extremt snyggt. Playstation 2 i sitt esse. Och design av toppklass. Supermjuk 3D-grafik i tecknad stil, läckra animationer och underbara mellanspel med 60-talstouch. Allt perfekt tonsatt.

Det är lätt att tro att ”Sly raccoon” skulle vara en serievariant av agentäventyr, som ett sött ”Splinter cell”. Och nog hade jag sett fram emot lite coola tjyvattiraljer och klurigt problemlösande.

Så smart är det inte. I stället är det oftast ett mycket traditionellt fingerfärdighetstest. Hoppa mellan avsatser, studsa på trampoliner och klättra på linor.

Men man förlorar inget på ”game over”. Därför rusar pulsen sällan till och förutom några udda minispel känns det jämntjockt.

Enda ”tjyvkänslan” finns egentligen i att hitta ledtrådar för att öppna kassaskåp på varje nivå. I valven finns sidor ur tjuvbibeln som ger Sly coola förmågor. Mer sånt och ”Sly raccoon” hade varit kanon. Nu är det mest småmysigt – och grymt läckert.

Henrik Rudin