Actionäventyr

1 av 2
Grand theft auto III.
SPELA

Grand theft auto III

PLAYSTATION 2

(2001)

Då: ”’Grand theft auto III’ är bara så mäktigt, större än summan av beståndsdelarna action och racing. Det är en gangsterstory från Hollywood – i en spelvärld där allt kan hända”.

Nu: Spelserien ”GTA” var kul men inget speciellt. Men bara några veckor före premiär började det ryktas att mycket hemliga ”GTA III” var något alldeles extra. Och mycket riktigt, vilken överraskningsattack. Och vilken säljsuccé. ”Vice city” i höstas visade tecken på att spelserien framöver kommer att mjölkas till sista droppen. Låt så vara. ”GTA III” har gjort sitt avtryck. En genuin klassiker.

Läs recensionen

Metal gear solid

PLAYSTATION 2

(1999)

Då: ”Grafiken är bland det bästa man hittar på en Playstation och filmsekvenserna är av näst intill Hollywoodkvalitet. ’Metal gear solid’ är förstklassig underhållning och ett måste”.

Nu: Även ”Metal gear solid 2” förra året var en mäktig saga, men visst fanns det stråk av överambition i den sprängpampiga storyn och de oändliga dialogerna. Spelserien är ändå ett av de främsta exempeln på spelens möjligheter i giftermål med filmindustrin.

Läs recensionen

Half-life

PC

(1998)

Då: ”Det är vanligt att spel i denna genre bara gör sig i multispelarläge? i ’Half-life’ är det nästan tvärt om – på grund av storyn, inlevelsen, smarta lösningar och avancerade fiender”.

Nu: visst var äventyret väldigt bra. Men ingen kunde förutspå fortsättningen: att ”Half-life” fortfarande fyra år senare lever – som alla tiders spelsuccé på nätet genom det av spelfans skapade tillägget ”Counterstrike”.

Läs recensionen

Välj genre: