Racing

1 av 2
Burnout.
SPELA

Burnout

PLAYSTATION 2

(2001)

Då: ”Bilarna har perfekt skojkänsla. Ligger klistrade men kan pressas ut i sladd. Jaga extrapoäng med kaxig körning? Men är du inte stridspilot kvider hjärnan efter några lopp? ’Burnout’ är bäst i små doser”.

Nu: det är skönt att slippa ”realism” och bara kunna tokköra. Men det krävs fortfarande total kontroll, vilket ”Burnout” hade. Del två kom i höstas och var ännu bättre, och trean får gärna komma när som helst.

Läs recensionen

Gran turismo 2

PLAYSTATION

(2000)

Då: ”Styrkan ligger den här gången inte bara i de många valmöjligheterna utan i en körkänsla som är överlägsen alla andra bilspel – någonsin”

Nu: Inget annat spel har knuffat ”Gran turismo”-serien från racingtronen, och det är fortfarande del två som är höjdpunkten. Trean var mer en kosmetisk förbättring. Nu är ”Gran turismo 4” under utveckling, trolig premiär 2004. En ny klassiker?

Läs recensionen

Colin McRae 2.0

PLAYSTATION

(2000)

Då: ”Det känns som en dimension till i körkänsla – med full kontroll. Utmaningen är fulländad? Det är en imponerande teknisk bedrift att göra ett så snyggt spel till gamla Playstation”.

Nu: Del tre av ”Colin” kom i höstas med fortfarande omedelbart greppbar och pålitlig körkänsla. Men visst känns det att rallykungen vacklar, på tv-spel såväl som på riktigt. Konkurrenten ”WRC II” var lite för svårhanterligt, men sladdade in farligt nära. Antagligen var ”Colin 2.0” höjdpunkten.

Läs recensionen

Välj genre: