Äventyr

1 av 2
Myst III.
SPELA

Myst III

PC

(2001)

Då: ”Vi har sett det i föregångarna ”Myst” och ”Riven” och i ungefär triljoner andra äventyrsspel? Tempot är lugnt, ibland på gränsen till tråkigt. Men stämningen är trollbindande?”.

Nu: Första ”Myst” och efterföljaren ”Riven” tog heller aldrig hem några toppbetyg från kritikerna – men blev några av tidernas mest säljande spel. ”Myst”-spelen är svåra att förhålla sig till. I konkurrens med andra spel är de underlägsna, men de har en speciell magi som fångar en bred publik.

Läs recensionen

Escape from Monkey island

PC

(2000)

Då: ”Spelet innehåller samma välkända och underbara humor som föregångarna, och problemen du ska lösa är lika svåra”.

Nu: det är tragiskt att de här traditionella äventyren är närmast utrotade. Lucas Arts var mästarna i början av 90-talet och ”Monkey island” visade att de fortfarande kan. Men i stället sprutar företaget ur sig mediokra ”Star wars”-spel.

Läs recensionen

Legend of Zelda – The Ocarina of time

NINTENDO 64

(1998)

Då: ”Det är snyggt men inte mer. Men låt inte lura dig. Det är något magiskt med ’Zelda’. När äventyret väl kommer igång visar sig spelets styrka. Och sedan slipper du aldrig ur ’Zeldas’ grepp”.

Nu: ”Ocarina of time” betraktas fortfarande av många som ett av tidernas allra bästa spel. Och vart än hjälten Link dyker upp så verkar det bli stordåd, exempelvis på lilla Gameboy i flera varianter sedan dess. I maj är ”Wind waker”, ett nytt äventyr på gång till Gamecube. God chans till en ny klassiker.

Läs recensionen

Välj genre: