Rollspel

1 av 2
Final fantasy VIII.
SPELA

Baldur’s gate

PC

(1998)

Då: ”Försök att komma på vem som har eldbollarna – samtidigt som fem ursinniga troll bankar livet ur dig. ’Baldur's gate’ kräver en ordningsman till spelare.

Nu: Nja, vi var nog lite väl otåliga med krävande och långsamma ’Baldur’s gate’. Spelet höll väldigt länge och var dessutom rätt unikt när det var tidigt med möjligheten att samarbeta med kompisar i datornätverk.

Läs recensionen

Final fantasy VIII

PLAYSTATION

(1999)

Då: ”Åttan går på saggig tomgång de första tio timmarnas spelande? Grafiken pendlar från helt underbar? till riktigt tafflig? Det funkade helt enkelt bättre när figurerna var gulliga och enkla”.

Nu: det blev floder av upprörda mejl, men nog kan de flesta så här långt senare medge att del åtta inte var helt lyckad. Medelbetyget från er läsare har i alla fall nu sjunkit till en bit under 3,0.

Läs recensionen

Diablo II

PC

(2000)

Då: ”I längden är det en tung vinnare. Monstren blir efter hand allt större och skrämmande och bakom den aningens opolerade ytan finns ett oerhört stort, komplext och välgjort äventyr”.

Nu: ”Diablo II” satte inte de avtryck som första ”Diablo” gjorde. Men det blev till skillnad från likaledes omtalade uppföljaren ”Warcraft III” från samma spelmakare (Blizzard) riktigt långlivat bland nätspelarna – och det var ju vad de flesta önskade.

Läs recensionen

Välj genre: