Strategi

SPELA
Commandos 2.

Tiberian sun

PC

(990906)

Då: ”’Tiberian sun’ är här till slut. Det är en ren explosion i spelglädje. Och spelvärlden har förändrats – men inte revolutionerats”.

Nu: Lite överentusiastiskt, kanske. Det var egentligen inte mycket nytt jämfört med 90-talsliren ”Command & conquer” och ”Red alert”. Först med ”Generals” nyligen känns Westwoods strategispel riktigt moderna – men nu är det i stället svårt att tåla verklighetsanspelningarna med självmordsbombare och mjältbrandsattacker.

Läs recensionen

Black & white

PC

(010405)

Då: ”Det här är spelgurun Peter Molyneux verk och naturligtvis likt ’Populous’. Samtidigt är det så nyskapande. Så mäktigt men så lekfullt. ’Black & white’ är rent magiskt”.

Nu: Visst var ”Black & white” fantastiskt ur många aspekter. Men också så avancerat att det var svårt att förstå sig på det och greppa föutsättningarna. Många stupade efter några uppdrag, en minoritet hävdar att det är det bästa de någonsin lirat.

Läs recensionen

Commandos 2 – Men of courage

PC

(011005)

Då: ”Det är uppenbart varför efterföljaren till strategisuccén ’Commandos’ har försenats mer än ett år. Den har nämligen blivit en koloss på två gigabyte med uppenbara problem.

Nu: Vi klagade på att det var svårt, krångligt och buggigt – och först fick vi så mycket stryk av er läsare. Men snart blev det rätt tyst. Det känns som fler än vi tröttnade.

Läs recensionen

Välj genre:

ARTIKELN HANDLAR OM