Simulation

SPELA
The Sims.

The Sims

PC

(000228)

Då: ”’The Sims’ är en milstolpe i datorspelens värld. Och helt enkelt suveränt. Spelidén är enkel, men ack så utmanande”.

Nu: Vilken megasuccé. Många miljoner sålda exemplar och en sällsam förmåga att många som inte vanligtvis spelar, bland annat en stor andel kvinnor. ”The Sims” är ett fenomen och en av tidernas största klassiker, långt större än vi kunde ana när spelet kom.

Läs recensionen

Gunship!

PC

(000612)

Då: ”Känslan är närmast som att titta på videobilderna från Gulfkriget. Spännande och skrämmande? ’Gunship!’ är en comeback som heter duga – ett måste för dig med bara lite flygintresse.

Nu: det blev inget mer från anrika Microprose, och med undantag från ”IL2 Sturmovik” för ett drygt år sedan har flygsimulatorerna knapp lyftkraft. En gammal genre på väg att försvinna.

Läs recensionen

Sim city 3000

PC

(990214)

Då: ”’Sim city 3000’ är snarare ett ’Sim city 2000 de luxe’? Men det förtar inte att det är en mycket välgjord och kul upplevelse och en av de bästa spelidéerna någonsin”.

Nu: Del fyra som kom i höstas hade tillräckligt med nya finesser och ny teknik för att kännas som en riktig uppföljare. Men nog står det allt mer klart att den enkla spelidén varken går att revolutionera eller behöver revolutioneras. ”Sim city 2000” lär gå till historien som spelseriens höjdpunkt.

Läs recensionen

Välj genre:

ARTIKELN HANDLAR OM