Sport

SPELA
Virtua tennis.

Virtua tennis

DREAMCAST

(000904)

Då: ”Jag är bara så imponerad. Detta är spelglädje i kvadrat, eller snarare i rektangel – som en tennisplan”.

Nu: Maxbetyg hade nog suttit fint, något som efterföljaren rodde hem. För ”Virtua tennis” är vartefter åren går fortfarande oöverträffat ur många synvinklar. Som klockren simulation av en sport. Som ett suveränt flerspelarspel. Som mall för enkel spelkontroll.

Läs recensionen

SSX

PLAYSTATION 2

(001113)

Då: ”SSX är snowboard, fast i en extremare variant än vi någonsin har sett. Som värst är det som om man skulle åka berg-och-dal-bana i ett jetplan”.

Nu: ”SSX” var klart bästa premiärtiteln till Playstation 2 och håller än. Spelet blev också startskottet för Electronic Arts Big-etikett, som man tyvärr förutom”NBA street” har fyllt med mediokra spel. Big-etiketten visar att fyrverkerier, fantasifinesser och grym musik kan lyfta ett bra spel, men de gör inte ett dåligt spel bra.

Läs recensionen

NBA street

PLAYSTATION 2

(010711)

Då: ”Först till 21 vinner och utan regler flyter spelet perfekt. Fintarna är effektiva, passningsspelet klockrent och de avslutande dunkarna helt underbara”.

Nu: ”Street hoops” försökte senare (misslyckat) med samma grej, men annars maler de vanliga basketspelen på som tidigare. Snygga och finesspäckade, men stela och trista. Vi ser fram emot ”NBA street 2” i maj.

Läs recensionen

Välj genre:

ARTIKELN HANDLAR OM