Plattformsspel

SPELA
Super Mario sunshine.

Jak & Daxter

PLAYSTATION 2

(011214)

Nu: ”Till skillnad från många andra har utvecklarna Naughty Dog inte bara lyckats sätta fingret på vad som gör ett plattformsspel riktigt bra, utan dessutom hittat ett unikt sätt att helt undvika laddningstider? ett underbart flyt”.

Nu: ”Mario”-spelen har nog utforskat det mesta som går att göra i genren, men ”Jak & Daxter” visade att det finns plats för välgjorda konkurrenter i divisionen strax under. I höstas kom trevliga ”Ratchet & Clank” och nu i dagarna kommer ”Rayman 3”. Sprudlande kul!

Läs recensionen

Super Mario sunshine

GAMECUBE

(021004)

Då: ”Marios svåraste måttstock är just hans egna, tidigare äventyr som ofta inneburit rena spelrevolutionen. Därför letar jag förgäves efter något riktigt oväntat nytt. Därför svider en del traggliga moment i återkommande, begränsade miljöer”.

Nu: Ja, klassikerna ”Super Mario bros” och ”Super Mario 64” gick inte att klå. Och hur trevligt än nya Mario var så märkte nog de flesta snabbt att det här inte var fulländat. Så också Nintendo själva, som redan talar om ett nytt äventyr på gång.

Läs recensionen

Ape escape

PLAYSTATION

(990629)

Då: ”I takt med att man klarar några banor sitter man efter en stund som klistrad framför skärmen eftersom nästan varje ny nivå innehåller någon kul nyhet”.

Nu: ett genialt spel som var för udda och japanskt för att bli någon succé. ”Ape escape 2” landar strax till Playstation 2 – och det är nästan lika bra och antagligen lika hopplöst att sälja.

Läs recensionen

Välj genre:

ARTIKELN HANDLAR OM