Fighting

SPELA
Soul calibur.

Soul calibur

DREAMCAST

Då: ”De ursnygga animationerna, rörelserna, bakgrunderna och musiken gör att man bara inte vill sluta spela. Och eftersom ’Soul calibur’ är väldigt lätt att hantera kan faktiskt alla lira på samma vilkor”.

Nu: Senaste varianterna av ”Tekken”, ”Virtua fighter” och ”Dead or alive” är mycket bra spel. Men inget annat har någonsin förfört så mycket som "Soul calibur" – med grafik och smidiga rörelser.

Läs recensionen

The Bouncer

PLAYSTATION 2

(010611)

Då: ”När ’The Bouncer’ till slut når Sverige kan vi själva se både varför folk nästan kissade på sig inför Japanpremiären – och varför det sedan blev knäpptyst”.

Nu: Absolut. Ett typexempel på två vanliga fenomen. Ett: liksom på Xbox förra året var det ont om spel efter Playstation 2-premiären och man hungrade framför allt efter spel som visade ny teknik och glömde gärna att ifrågasätta spelidén. Två: överhype eftersom det gjordes av japanska ”Final fantasy”-makarna Squaresoft. ”The Bouncer” borde nog till och straffats med lägre betyg.

Läs recensionen

State of emergency

PLAYSTATION 2

(020222)

Då: ”Man minns snabbt att det inte främst var våldet som gjorde att den gamla ’beat ’em up’-genren försvann. Nej, det blev ofta en extremt enformig soppa av vevande knytnävar och här är det rörigare än nånsin”.

Nu: efter ”GTA III” trodde många att allt spelmakarna Rockstar tog i skulle bli underverk. Eller så hoppades man sådär omoget på lite klittlande, blodig kontrovers. ”State of emergency” var inget av det. Bara blekt.

Läs recensionen

Välj genre: