Gammalt – och utan flärd

SPELA

”NBA 2K” var snyggt att se på och trevligt att lira på numera avlidna tv-spelet Dreamcast. Men inte mycket har hänt inför comeback och storlansering på de nya tv-spelen. ”2K3” känns gammalt. Speciellt som konkurrenten ”NBA live” i höstas drämde till med rena trippel-dubbeln: supergrafik, kraftigt höjt tempo och ett genialt och kul dribblingssystem.

”NBA 2K3” låter dig förstås spela hela ”NBA”-säsongen, men också vara manager – och lockar med streetbasket och stjärnspelare från förr. Allt detta har även ”NBA live”, även om streetbasketläget då bara är en-mot-en.

Sportkanalen ESPN står för presentation och okej kommentatorer. Grafik och animationer är godkända, men ljudet tunt.

När bollinnehavet skiftar fryser spelet och kameran snurrar runt – vilket blir som en taktisk uppladdning och överblick inför anfall. Och det är i linje med resten av spelet. De extrema basketkonässörerna lär gilla ”NBA 2K3”. Här finns drösvis med inställningar att pilla på och det låga, realistiska tempot gör spelupplägget viktigt.

Det finns några konkreta minus, som konstiga felpass och ett riktigt jobbigt frikastsystem. Men framför allt saknar jag sportens flärd – den som finns i ”NBA live”.

Henrik Rudin