Fuska dig till framgång

Glöm ”game over” med nätets bästa speltips

KOM LOSS Har du problem med zombierna i ”Resident evil”, har du kört fast i ”Rallisport challenge” – och tycker du att Mario borde ha ännu häftigare egenskaper? På nätet hittar du hjälp och fusk till nästan alla spel.
SPELA

Har du kört fast sådär irriterande, frusterande, fruktansvärt pinsamt i ett spel?

Det finns hjälp.

På nätet finns tusentals fusk och kompletta lösningar till i stort sett vartenda spel.

Aftonbladet Spela guidar dig till de bästa sajterna.

Gamefaqs.com är en av de allra fetaste spelsajterna på nätet. Här hittar du kompletta lösningar till så gott som vartenda tv-spel och de flesta datorspel i världshistorien. Och till många spel finns otroligt initierade ”in-depth”-guider där minsta detalj skärskådas. Mycket lätt att söka – skriv vara in titeln i sökrutan längst upp till vänster.

www.gamefaqs.com

About.com har ett präktigt ambitiöst länkarkiv. Fusk och guider till över 16 000 spel hävdar man själv. Intressantast är kanske länkarna till mängder av specialsajter med total expertkunskap kring olika spel – även om det som vanligt i länkarkiv finns en hel del gamla och trasiga länkar.

vgstrategies.about.com

UGO har en mycket välfylld sajt – 80 000 fusk till 7 600 spel hävdar man. Arkivt är snabbt och enkelt att söka i.

cheats.ugo.com

Stora spelsajten IGN har ett välfyllt fuskarkiv. Tyvärr får du stå ut med en hel del annonser när du klickar runt – och de kompletta lösningarna kostar pengar. Men kompletta guider hittar du å andra sidan gratis på Gamefaqs.com.

codes.ign.com

Adrenaline Vaults fyndigt benämnda ”Game not over”-sektion är en klassiker. Här finns tusentals fusk och guider, men det kan vara svårt att hitta till en början. Överst ser du bara de senaste tipsen – rulla ner en bit på sidan så hittar du kataloger för den spelmaskin du har.

www.avault.com/cheats/

Action Replay är speciella tillbehör som låter dig fuska genom att frysa spelet och manipulera tv-spelets minne. Massor av koder medföljer och fler finns på nätet. Finns till Playstation 2 och Gamecube, Xbox-version kommer snart. Du hittar Action Replay hos välsorterade tv-spelsbutiker och webbshoppar – eller beställer direkt från Codejunkies.

www.codejunkies.com

Så söker du efter spelfusk

Henrik Rudin