Klumpmonster kraschar städer

1 av 2
SPELA

Det handlar om monster. Gigantiska apor, ödlor, myror och robotar med förkärlek för att invadera tätbefolkade storstäder, välta skyskrapor och trampa sönder polisbilar.

Det råder inga tvivel om att spelen ”Rampage” och ”Ultraman” har inspirerat amerikanska utvecklarna Incog, men framför allt är deras

”War of the monsters” en enda stor hyllning till filmer som ”King Kong” och ”Godzilla”.

På ytan ser allting oerhört lovande ut. Spelet är snyggt förpackat och de inledande sekvenserna är som hämtade rakt ur någon av 50- och 60-talets sämst trickfilmade science fiction-filmer.

Men när man till slut får kontrollen över något av monstren uppstår stora problem. För även om jättarna förmodligen ska framstå som osmidiga är styrningen klumpigare än vad man står ut med. Det här är trots allt ett fightingspel, där målet är att knocka motståndaren, och då krävs både exaktare kontroll och mer finess än vad "War of the monsters" kan erbjuda.

B-filmer kan vara extremt underhållande, just för att de är så pinsamt usla. B-spel som saknar känsla och inte går att kontrollera är däremot ingenting att skratta åt.

Tobias Bjarneby

ARTIKELN HANDLAR OM