Många brister i ruggig action

1 av 2
SPELA

Vi befinner oss i en dyster framtid där korruption och våld bara är förnamnet på allt elände. Världen ligger i pyrande ruiner, och som ledare för motståndsrörelsen är det din uppgift att styra upp saker och ting. Förstås.

”Devastation” innehåller det mesta ett klassiskt actionspel behöver. Massor med vapen, karga miljöer i form av vindlande tunnelbanegångar och öde lagerlokaler, horder av skjutglada fiender och till och med plats för lite taktiskt tänkande. Du fajtas själv eller i spetsen för en grupp datorstyrda rebeller. Delar ut order och väljer vapen efter situation. Har du inget vapen kan du alltid plocka upp en stol eller en trasig flaska och drämma i huvudet på fienden.

Det är ingen tvekan om att ”Devastation” är ett ambitiöst spel. Och det funkar hyfsat bra. Till en viss gräns. Sedan dras humöret effektivt ned av märkliga buggar och bristande intelligens. Och även om man har lyckats ganska bra med den ruggiga stämningen känns spelet irriterande platt.

”Devastation” har mycket, men inget som imponerar eller ens fungerar riktigt bra. Snygga explosioner och en maffig vapenarsenal håller intresset uppe ett tag, men det räcker inte som ursäkt för alla onödiga brister.

Therese Granlund