NBA-stjärnorna blir gatans kungar

1 av 2
SPELA

Alley-oop! NBA-stjärnorna drar ut på gatan igen. Tre mot tre. Ingen klocka, inga foul, först till 21. Tempofyllda ”NBA street” totalkrossade för drygt ett år sedan de andra lite stela och dammiga ”NBA”-liren.

”Vol. 2” är ännu lite fräckare.

När du väl får fritt skottfält sitter de flesta kast i korgen. Det handlar i stället om en blixtrande kamp mellan dribblande anfallare och blockande försvarare.

Snygga finter, luriga pass och fräcka dunkar kedjas ihop till kombinationer. Helgalna dunkar, närmast breakdance-dribblingar – det finns en mängd specialrörelser som nås genom att samtidigt trycka på olika knappar. Långa kombinationer ger mer poäng och så småningom en effektfull ”gamebreaker”, som sprakar och låter och snor poäng från motståndarlaget. Höga poäng ger möjlighet att låsa upp nya planer, spelare och andra bonusar.

De olika spellägena och finesserna är rätt otydliga och röriga. Men det finns mycket att upptäcka. Här finns stjärnorna ur NBA och i del två även 25 legender som Earl Monroe och Larry Bird. Du kan skapa din egen lirare och spela upp honom eller henne till gatans kung.

Karriärlägena är omfattande men ”NBA street vol. 2” är inte jätteroligt för en ensam spelare. I stället är det ett av de där perfekta liren att bräcka polarna i.

Upp till fyra kan mötas. Den enkla och smidiga spelkontrollen går att lära sig skapligt på några minuter – och sedan blir det adrenalinkokande uppgörelser. Till upphetsade kommentarer och dunkande hip hop-musik.

Vilken basketfest!

Henrik Rudin

ARTIKELN HANDLAR OM