Tuffa fajter med ”Matrix”-hjältarna

1 av 2
SPELA

”Enter the Matrix” tar över där filmen ”Matrix” slutade och för dig in i handlingen i uppföljaren ”Matrix reloaded”. Filmkänslan sitter där den ska redan från början – efter ett maffigt intro med snabba, triggande klipp från nya filmen. Och faktiskt håller känslan i sig rätt bra.

Du spelar antingen Niobe, iskall pilot på svävaren Logos, eller som vapenexperten Ghost. Givetvis dyker även Neo, Morpheus och de andra filmhjältarna upp under spelets gång.

Under uppdragen får du chansen att glänsa i grymma slagsmålscener och blodiga eldstrider. Och precis som i filmen kan du röra dig supersnabbt och puckla på fiender, ofta utan att de ens hinner uppfatta vad som händer. Fräna bil- och svävarjakter ger en extra krydda åt fajtandet.

Grafiken är vass – snyggast på Xbox och pc – och väl inklippta filmsnuttar från ”Matrix reloaded” förstärker den krypande domedagsstämningen.

Det tar ett tag att få grepp om stridssystemet och ibland trasslar det till sig med knepiga kameravinklar. Men adrenalinet pumpar och de välkända tidseffekterna – ”bullet-time” – funkar.

”Enter the Matrix” är riktigt underhållande. Faktiskt riktigt länge.

Therese Granlund