Gjort utan känsla

SPELA

Del tre av det legendariska rallyspelet kom till tv-spel redan i höstas. Nog var det lite omodernt. Men det hade fortfarande läskigt vass, ja, oöverträffad körkänsla.

Så den långa väntan för datorlirarna borde väl innebära en del förbättringar?

Tvärtom.

Som tidigare är valmöjligheterna få. Du kan bara köra mästerskap med McRae i hans gamla Ford Focus - trots stallbyte till Citroën. Inga andra korrekta förarnamn och en bunt påhittade rallyn.

Det är svårt att få flyt på grafiken. Och känslan är betydligt luddigare, speciellt på asfalt.

Men värst av allt: Det går inte att lira mot andra på internet. Ja, inte ens över nätverk - något som allra första "Colin" minsann klarade av för fem år sedan!

Visst, det går att spela upp till fyra på delad skärm. Men det är knappast datorlirarnas stuk - och datorn segar ner sig.

Så här är det: spelmakarna Codemasters jobbar på "Colin McRae rally 4" till tv-spel. Jag har provlirat och är imponerad. Snyggt och med betydligt mer avancerad känsla.

Troligen har man fokuserat på fyran länge. Det skulle förklara den lite dammiga känslan i höstas. Nu gör man det definitivt.

Trots minsta möjliga insats är Codemasters så kompetenta att spelet fortfarande är bra. Och det är ont om bra bilspel på pc.

Men jag tål inte denna totala brist på respekt för pc-spelarna som har väntat så länge.

Henrik Rudin